FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 6. ožujka 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji novih je 26 slučajeva zaraze koronavirusom, umrlih nije bilo, a u subotu je nastavljeno masovno cijepljenje stanovništva, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirane su 143 osobe od čega je evidentirano 25 pozitivnih slučajeva na virus covid-19, što je 17,4 posto pozitivnih od broja testiranih. Na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali jedan pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavilo se osam osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 148.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.635 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 32 pacijenta pozitivna na koronavirus. U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su dva pacijenta.

I ove subote se na području Međimurske županije provodi cijepljenje osoba starijih od 65 godina te osoba s kroničnim bolestima. Cijepljenje se odvija na tri punkta, u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a cijepit će se 1490 osoba.

Prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Marine Payerl-Pal, tijekom cijepljenja nisu zabilježene nuspojave na cjepivo, a ove je subote cijepljeno i oko 250 osoba mlađih od 65 godina koje su liječnici opće medicine izdvojili kao prioritetne skupine s obzirom na onkološku ili kroničnu bolest.

S današnjim cijepljenjem, u Međimurju je oko 8500 osoba primilo barem jednu dozu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje upisano je 19.549 osoba, navodi se u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

(Hina) xskal ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙