FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedna novozaražena osoba u Istri

Autor: Daniele Sponza

PULA, 1. ožujka 2021. (Hina) - Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri u posljednja 24 sata, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite koji je nakon otvaranja terasa kafića pozvao građane da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako se ne bi za dva tjedna moralo opet zatvarati.

 

Radi se o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite, dodavši da je  ispitano 56 uzoraka briseva na covid-19,.

U međuvremenu od jučer su se oporavile tri osobe, trenutno je u Istri 39 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 937 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 27 osoba.

U Istarskoj županiji, kako javljaju iz Stožera, do sada je cijepljeno 8.740 osoba, od kojih 2540 osoba s dvije doze cjepiva. 

Kozlevac: Pridržavati se mjera da ne bi za dva tjedna zatvarali

Inače, i u Istri kao i u ostatku Hrvatske od danas su na snazi nove epidemiološke mjere po kojima su se nakon više mjeseci otvorile terase kafića.

"Svjedoci smo povoljnog epidemiološkog stanja u Istri, ali smo svjesni i činjenice kako stanje svuda oko nas nije dobro, pa ne bi bilo dobro da za dva tjedna donosimo mjere zatvaranja zato što se ne pridržavamo mjera, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Istaknuo je da će u lokalima vrijediti neke mjere koje su bile na snazi i prije zatvaranje u studenom - stolovi će biti na distanci od tri metra, u lokal će se moći ući samo zbog odlaska u toalet, a pritom će se morati nositi zaštitna maskica.

 

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙