FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji umrle tri osobe, deset novozaraženih

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 24. veljače 2021. (Hina) - Tri osobe su umrle, novih deset je zaraženo covidom-19 u zadnja 24 sata u Varaždinskoj županiji, a ravnateljima osnovnih i srednjih škola preporučeno je da od 1. ožujka nastavu organiziraju u školama.

Priopćio je to u srijedu županijski Stožer civilne zaštite, navodeći da je u tjedan dana 46 novozaraženih na 100.000 stanovnika, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 109.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 41 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 16 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, a dvoje u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih jedna osoba na respiratoru.

U Klenovniku je 25 zaraženih osoba, dok ih u Novom Marofu nema.

Tijekom utorka na koronavirus je testirano 288 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 6 posto, a u svim testiranim uzorcima je 3 posto.

Od početka pandemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.115 osoba pozitivnih na covid-19, a trenutno su aktivna 84 slučaja zaraze.

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije je na svojoj sjednici u srijedu donio zaključak vezan za novi model održavanja školske nastave.

Njime je osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova na području županije preporučeno da nastavu od ponedjeljka, 1. ožujka organiziraju po Modelu A (u školama) za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙