FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od ponedjeljka u Krapinskim Toplicama bez covid odjela

Autor: Siniša Kalajdžija

KRAPINA, 19. veljače 2021. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji u petak je zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, aktivno je 68 slučajeva, a od ponedjeljka u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama više neće biti covid odjela.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 625 osoba je u izolaciji. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 26 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru. U bolnici u Krapinskim Toplicama su četiri pacijenta, a od ponedjeljka tamo više neće biti covid odjela, rečeno je to na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite u petak u Krapini.

„Broj oboljelih na 100 tisuća stanovnika u proteklih sedam dana je 39. Treći smo u Hrvatskoj, ispred nas su samo Požeško-slavonska županija i Istarska županija po broju oboljelih“, rekao je načelnik županijskog Stožera Anđelko Ferek Jambrek.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan izvijestio je da je cijepljeno 3060 osoba, zdravstvenih djelatnika i korisnika domova za starije, a drugu su dozu primile 1993 osobe.

„U idućem tjednu planiramo da će nam stići 1000 doza AstraZenecinog cjepiva te 588 doza Pfizerovog cjepiva. To je i dalje relativno mala brojka. S njome će se i dalje nastaviti procjepljivanje jednog manjeg broja zdravstvenih djelatnika koji se dosada još nisu cijepili kao i neki korisnici domova koji dosada nisu bili cijepljeni“, najavio je Jadan.

Dodao je da će se ostatak cjepiva preraspodijeliti po ispostavama Domova zdravlja liječnicima opće medicine koji će prema listi svojih prioriteta pozivati pacijente koji su se kod njih pribilježili za cijepljenje, starije od 65 godina i one s kroničnim bolestima.

Župan Željko Kolar rekao je da cjepivo ne dolazi dinamikom kao što je bilo predviđeno, tako je u svim državama Europske unije, ali nada se da će uskoro ponovo biti u mogućnosti da se radi kampanja i pozivaju ljude da se cijepe.

U Zagorju nema cijepljenja "preko reda"

„Ja se nisam cijepio preko veze. Nisam još došao na red, prijavio sam se svojoj doktorici opće prakse i čekam da me pozove da se cijepim jer se želim cijepiti. Mi nismo imali takvih slučajeva, barem nemam takve informacije, da se netko cijepio preko reda“, rekao je Kolar na konferenciji za novinare.

Župan je izrazio zadovoljstvo epidemiološkom situacijom u školama. Pozitivna su samo dva učenika osnovnih škola, a 69 u samoizolaciji, dok su u samoizolaciji tri srednjoškolca. Pozitivan je jedan nastavnik, a dvoje je u samoizolaciji u osnovnim školama.

U Krapinsko-zagorskoj županiji ovoga tjedna na nastavu su se po modelu B (dio uživo, dio online) vratili učenici srednjih škola, dok su maturanti na nastavi po modelu A. Ukoliko ostane ovakva epidemiološka situacija ili se poboljša, idući četvrtak trebala bi biti donijeta odluka da svi učenici nastavu imaju u školama, najavio je župan Kolar.

(Hina) xskal ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙