FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 9 novih slučajeva zaraze, počinje procjepljivanje šire populacije

Autor: Daniele Sponza

PULA, 10. veljače 2021. (Hina) - Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, a nakon već cijepljenih prioritetnih skupina, danas započinje procjepljivanje šire populacije, izvijestili su u srijedu iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 246 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno devet novozaraženih osoba s područja županije. Za pet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod tri osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju i to dvije osobe s područja Zagreba te jedna iz Rijeke - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba.

Od jučer se oporavilo se šest osoba, pa je trenutno u Istri 44 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 658 osoba.

Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je deset osoba, od kojih tri osobe u respiracijskom centru.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac potvrdio je da, nakon već cijepljenih prioritetnih skupina, danas u Istarskoj županiji započinje procjepljivanje šire populacije s time da su sada na redu osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici i to najprije u Buzetu. Od sutra će se cijepljenje obavljati u Puli, Poreču, Rovinju, Labinu i Umagu, a u petak je na redu Pazin. 

"Ako se cijepljenje nastavi redovito provoditi, doći ćemo u povoljnu situaciju, odnosno bit ćemo u 'zelenom'. Moramo dati sve od sebe, jer nam se bliži turistička sezona bez koje ne možemo opstati. Prioritet je zadržati trenutnu situaciju i početi oprezno oslobađati građane od mjera" - poručio je Kozlevac.

Podsjetio je da se cijeli proces cijepljenja provodi u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Istarskih domova zdravlja koji koordiniraju liječnike obiteljske medicine.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙