FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri jedna osoba umrla, sedam novozaraženih

Autor: Daniele Sponza

PULA, 9. veljače 2021. (Hina) - Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u posljednja 24 sata na području Istarske županije dok je u pulskoj bolnici umrla 60. godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite. 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 353 uzoraka briseva te je potvrđeno sedam novozaraženih osoba s područja županije. Za četiri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, naveli su iz Stožera napominjući kako se u  epidemiološkoj obradi nalaze tri osobe.

U međuvremenu od jučer se oporavilo devet osoba, trenutno su u Istri 42 aktivna slučaja zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 643 osobe. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je deset osoba, od toga su tri osobe u respiracijskom centru. U pulskoj je bolnici tijekom jučerašnjeg dana umrla je 60. godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

"Ono što nas čini zadovoljnim je to što više nije riječ o trendu pada broja novozaraženih već o iznimno dobrom stanju u našoj županiji. Uostalom, i u bolnici je hospitalizirano samo deset osoba", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Napomenuo je i kako će se nakon konzultacija s ravnateljima osnovnih škola u Istri, vjerojatno sutra donijeti odluka o tome hoće li u ponedjeljak i učenici viših razreda nastavu pohađati u školi.

(Hina) xdspo ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙