FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pomoć hrvatske zajednice i Katoličke crkve u Vojvodini stradalima u potresu

Autor: Josip Stantić

SUBOTICA, 29. siječnja 2021. (Hina) - U crkvama Subotičke biskupije, na sjeveru Vojvodine, prikupljeno je oko 40.000 eura pomoći za stradale i obnovu potresom pogođene središnje Hrvatske, a preko Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji još oko 11.000 eura, objavljeno je u petak.

„Posvjedočili ste svojom molitvom duhovnu blizinu ljudima u velikoj nevolji, a velikodušnost novčanim prilogom, koji ste iz svojih skromnih mogućnosti za njih odvojili“, naveo je u svojoj poruci svećenicima i vjernicima subotički biskup Slavko Večerin.

Po njegovim riječima, Caritasu Sisačke biskupije biti će dostavljen novčani iznos od 40.108 eura. 

Akcija koja je počela 10. siječnja namijenjena je za pomoć teško stradalima u nedavnom potresu u Petrinji, Glini, Sisku i okolici.

Prikupljanje novčane pomoći ranije je započelo Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji pod sloganom „Znamo što znači pomoć“.

U suradnji s Demokratskim savezom vojvođanskih Hrvata (DSHV) od 30. prosinca prikupili su oko 11.000 eura.

„Odaziv onih koji su, u proteklom vremenu, podržali ovu akciju HNV-a organizatori ocjenjuju više nego dobrim, a dosadašnja prikupljena novčana sredstva su iznad očekivanja. Osim svih profesionalnih institucija hrvatske zajednice, akciju je podržao i značajan broj hrvatskih udruga te velik broj pojedinaca“, navedeno je u njihovom priopćenju.

U HNV-u ističu da će humanitarna akcija biti nastavljena.       

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙