FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istarskoj županiji 13 novozaraženih, pada broj hospitaliziranih

Autor: Daniele Sponza

PULA, 28. siječnja 2021. (Hina) - U Istarskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 13 novozaraženih Covidom-19, a  istodobno se smanjuje broj hospitaliziranih u bolnici, i trenutno je na liječenju 28 osoba, izvijestili su u četvrtak iz županijskog  Stožera civilne zaštite.  

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 269 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno je 13 novozaraženih osoba s područja županije. Za devet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se u epidemiološkoj obradi nalaze četiri osobe", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je u Istri 88 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 706 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 28 osoba, od toga je pet osoba u respiracijskom centru.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac ocijenio je da je nakon šest tjedana situacija sa zarazom COVID-19 na području Istarske županije povoljna i  Istra se nalazi u silaznoj putanji. Dodao je kako je to rezultat dobre organiziranosti sustava, ali i građana koji su se u velikoj mjeri pridržavali mjera.

"Ova situacija nam omogućava sagledavanje olakšavanja mjera na području Istre, što smo već zatražili od Nacionalnog stožera. Do sada smo donosili pravovremene i stručne odluke koje su bile u interesu provođenja mjere i koje su doprinijele da smo danas tu gdje jesmo. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez velike, bezrezervne podrške i suradnje Istarske županije i svih gradova u Istri", poručio je Kozlevac. 

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙