FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istarskoj županiji 13 novozaraženih osoba, počelo docjepljivanje

Autor: Daniele Sponza

PULA, 19. siječnja 2021. (Hina) - U Istarskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom a trenutno je u Istri 157 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.    

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 390 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 13 novozaraženih osoba s područja županije. Za deset osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", navodi se iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodaje kako se u epidemiološkoj obradi nalaze se tri sobe. 

U međuvremenu od jučer se oporavilo 28 osoba, pa je trenutno je u Istri 157 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 998 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju su 52 osobe, od toga je sedam osoba u respiracijskom centru. 

Tijekom jučerašnjeg dana 2. dozom docijepljeno je 354 osoba.

"Čim je cjepivo stiglo, započelo je drugo cijepljenje onih koji su prije tri tjedna primili prvu dozu. Najprije je docijepljeno 85 zdravstvenih djelatnika iz Opće bolnica Pula i Zavoda za hitnu medicinu, a 269 doza cjepiva otišlo je Domovima za starije. Tko će se još moći cijepiti iz ove pošiljke cjepiva, vidjet ćemo nakon što prvom dozom cijepimo još one korisnike i djelatnike Domova i zdravstvene djelatnike koji su se u međuvremenu javili za cijepljenje", rekao  je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović.

Ističe kako je trenutno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti interes je daleko veći nego što trenutno stiže cjepiva. 

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙