FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba memorabilija vezanih uz nogometni klub Rijeka

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 15. siječnja 2021. (Hina) - Izložba memorabilija vezanih uz nogometni klub Rijeka iz zbirki kolekcionara Mišela Budimilića i Zvonimira Krpana, otvorena je u petak u Exportdrvu na Delti u Rijeci.

 Izložba "Ovo je Rijeka - Stotinu uspomena, jedna priča" protokolarno je otvorena u 11 sati, a za građane je obilazak moguć od 15 sati.

 U kolekcijama Budimilića i Krpana je više stotina predmeta vezanih uz hrvatski nogometni klub - HNK Rijeka, većinom dresova te zastavica i lopti s važnijih utakmica, kopački i druge opreme igrača, ulaznica i sličnog. Na izložbi je predstavljen dio njihovih kolekcija kao presjek povijesti kluba.

Kako je izložba postavljena u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, direktorica Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota izrazila je zadovoljstvo da se ova izložba, kao prvo događanje u 2021. godini u programu EPK,  bavi temom koja je važna Riječanima, a proizašla je iz osobne strasti građana. Istaknula je vrijednost prostora Exportdrva, bivšeg skladišta u središtu grada, ne samo za program EPK, nego i za kulturu Rijeke ubuduće. 

Kustosica izložbe Sabrina Žigo istaknula je da su Budimilić i Krpan ozbiljni kolekcionari, koji sustavno nabavljaju i čuvaju svoje zbirke. Riječ je o vrlo afrmativnom angažmanu.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović ocijenio je da je ovo izuzetna sportska izložba jer govori ne samo o povijesti nogometnog kluba, nego i o povijesti grada Rijeke . HNK Rijeka i grad dišu zajedno s navijačima - i kada se dobija ili se gubi, rekao je. 

Ovog vikenda, 16. i 17. siječnja, priredit će se vođeno razgledavanje izložbe. Budući da je zbog epidemioloških mjera ograničen broj posjetitelja na vođenim razgledavanjima, nužna je prethodna prijava.

 

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙