FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA Božinović: Dio kontejnera medicinskih ustanova stavljen na raspolaganje

Autor: Mirna Puklin Vucelić

ZAGREB, 14. siječnja 2021. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade da je dio kontejnera u sklopu medicinskih ustanova prenamijenjen za zbrinjavanje stanovništva s područja pogođenog potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

„Trenutno je ravnateljstvu robnih zaliha stavljeno ukupno na raspolaganje 55 takvih kontejnera”, kazao je Božinović.

Izvijestio je i da su u proteklih tjedan dana inspektori i policija obavili 29.411 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja, te utvrdili 65 nepravilnosti pri čemu je izdano 58 usmenih upozorenja i pokrenuto 7 prekršajnih postupaka zbog kršenja epidemioloških mjera.

Temeljem dojava i kroz redovan rad policija je također utvrdila 181 kršenje mjera samoizolacije te 4 kaznena djela zbog širenja zaraznih bolesti.

Božinović je kazao i kako je u zadnjih tjedan dana iz logističkog centra u Jastrebarskom izdano 1,15 milijun artikala zaštitne opreme odnosno oko 110 tona namijenjenih za medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi te da se trenutno u skladištima nalazi oko 650 tona ili 11,3 milijuna različitih artikala.

Dodao je i da je zaprimljena 21 tona zaštitne opreme nabavljene putem Ravnateljstva za robne zalihe i Veleposlanstva RH u Pekingu, a riječ o opremi za testiranje, zaštitnim odijelima i maskama.

(Hina) xmpv ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙