FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurje- 39 novih slučajeva zaraze, bez umrlih

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 12. siječnja 2021. (Hina) - U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji potvrđeno je 39  novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlih nema, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirane su 233 osobe, od čega su potvrđena 23 pozitivna slučaja na virus covid-19.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o šest pozitivnih slučajeva, a temeljem kliničke slike covid je dijagnosticiran kod 10 osoba.

U protekla 24 sata oporavilo se 65 osoba, a broj aktivnih slučajeva u Međimurskoj županiji na današnji dan je 368. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 34.929 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je  85 pacijenata pozitivnih na virus, njih sedam unutar 24 sata, dok je otpušteno devet pacijenata. Na respiraciji je 12 covid pozitivnih pacijenata, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok je 11 njih na oksigenaciji.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba od COVID-19 virusa, navodi se u priopćenju.

Međimurski Stožer civilne zaštite objavio je da je prema mjestu prebivališta u razdoblju od 4. do 10. siječnja najviše oboljelih bilo s područja grada Čakovca, njih 113. Na području grada Preloga bilo je 49 oboljelih, općine Nedelišće 30, a općina Belica i Sveti Juraj na Bregu po 24.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙