FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjen angažman vatrogasaca zbog lošeg vremena

Autor: Tomislav Rubić

ZAGREB, 12. siječnja 2021. (Hina) - Vatrogasne snage nastavile su s intervencijama na potresom pogođenim područjima, ali sa znatno smanjenim intenzitetom zbog vremenskih uvjeta.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) u utorak je priopćila da su vatrogasci jučer odrađivali intervencije koje su bile žurne i uvjetovale sanaciju objekta (najčešće krovova) kako vremenske nepogode ne bi uzrokovale još veće štete.

Otpušten je jedan dio vatrogasaca te se na terenu nalazi potreban broj vatrogasaca za trenutnu situaciju.

Po popravljanju vremena intervencije će se povećati

Zbog vremenskih prilika smanjen je broj intervencija i potreba za vozilima za rad na visini i specijalnim kranovima, te se po popravljanju vremenskih prilika očekuje da će se povećati.

Na području Vatrogasnog operativnog zapovjedništva Glina angažirano je 75 vatrogasaca s 22 vozila, aevidentirano je 148 intervencija.

Na području Vatrogasno operativnog zapovjedništva Sisak angažirano je 35 vatrogasaca s 10 vozila , a evidentirane su 32 intervencije, među kojima i uklanjanje zvona s katedrale.

Na području Petrinje 53 vatrogasca s 14 vozila

Na području Petrinje angažirana su 53 vatrogasca s 14 vozila koji su poduzeli jednu intervenciju.

Jučer je bilo ukupno angažirano 163 vatrogasaca s 46 vatrogasnih vozila, a ukupno je evidentirano 181 vatrogasnih intervencija.

Od 28. prosinca do jučer na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije kumulativno je sudjelovalo 7152 vatrogasca sa 1931 vatrogasna vozila, a odrađeno je 8243 intervencija.

Nastavljena je i sanacija oštećenih objekata u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, pa su vatrogasci jučer imali 54 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida.

Na navedenim tehničkim intervencijama sudjelovalo je 290 vatrogasaca sa 119 vatrogasnih vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjega.

Zagrebački vatrogasci bili su angažirani na novih 13 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo 36 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

Stigao konvoj bavarskih vatrogasaca

Stigao je konvoj pomoći bavarskih vatrogasaca koji su jučer dostavili veliku količinu vatrogasne opreme za potrebe vatrogasaca angažiranih na saniranju posljedica potresa.

Oko 300 vatrogasnih organizacija s područja Bavarske počelo je s prikupljanjem opreme nakon potresa koji je pogodio područje Siska, Petrinje i Gline.

Pomoć su dovezla 43 vatrogasca s 22 vatrogasna vozila a prikupljeno je oko 15000 pojedinačnih komada opreme, od osobne zaštitne opreme do ljestvi i agregata, kažu u HVZ-u.

Oprema je istovarena u Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu, odakle će biti distribuirana na potresom pogođeno područje. Danas su bavarski vatrogasci u obilasku Siska i Petrinje.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙