FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka županija, gradovi i općine zajedno financiraju hranu za operativne snage

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 7. siječnja 2021. (Hina) - Karlovačka županija, gradovi i općine zajedno će osigurati prehrambene namirnice za dio operativnih snaga civilne zaštite iz te županije koje pomažu stradalima u potresu na području Gline, Petrinje, Siska i okolnih naselja.

Bude li potrebe, hrana će se osigurati za operativne snage Karlovačke županije i za narednih osam dana, izvijestili su iz te županije.

Od prvog snažnog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji hranu su donirale tvrtke: PPK Pivac, Ekomes, Dukat, Žitoproizvod, Pekare Dujam, Heinken i Tiskare Ivan, a izdvojeno je i dodatnih 70 tisuća kuna.

Osim toga, rok za prijavu šteta nastalih u Karlovačkoj županiji produljit će se za dodatnih tjedan dana, te se do 14. siječnja trebaju dovršiti i procjene nastalih šteta i podnijeti odgovarajuće prijave. Ondje je također svakodnevno veliki broj vatrogasaca, pripadnika HGSS-a, policije, Crvenog križa i volontera na terenu koji pomažu u saniranju šteta i smanjenju rizika urušavanja objekata.

Karlovačka županija je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost primila pet milijuna kuna za podmirenje troškova izvida, statičare, procjene šteta, izrade troškovnika i drugo, a ta će novčana sredstava biti raspoređena jedinicama lokalne samouprave sukladno razmjerima štete.

(Hina) xvhor ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙