FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 133 novozaraženih

Autor: Dubravka Grubišić

ZAGREB, 5. siječnja 2021. (Hina) - Nova 133 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Zagrebu u posljednja 24 sata, a među novooboljelima su i 24 korisnika te 12 djelatnika domova za starije osobe i drugih socijalnih ustanova, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Od jučer su od zaraze koronavirusom ozdravila 134 osobe, a broj aktivnih slučajeva u Zagrebu trenutno je 705. U domovima za starije i nemoćne osobe na području i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 24 korisnika i 12 djelatnika.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 89 osoba, a među njima, 23 osobe su za sada negativne epidemiološke anamneze, 39 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. Također, među kontaktiranima, zabilježeno je 13 korisnika i djelatnika domova za starije, za četiri osobe obrada je još u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz BiH, a kod šest je moguća izloženost prilikom boravka u zdravstvenim ustanovama, navodi se u izvješću. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

(Hina) pp/xdgru yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙