FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji četiri osobe umrle, 37 novozaraženih

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 4. siječnja 2021. (Hina) - U osječkom KBC-u u posljednja 24 sata umrle su četiri osobe od 78 do 82 godine, a potvrđeno je 37 novozaraženih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od 178 testiranih osoba 37 je bilo pozitivno na koronavirus, što je 20 posto od ukupno testiranih i pokazuje pad broja novozaraženih na području Osječko-baranjske županije.

Iz Osijeka je 13 novozaraženih osoba, devet je iz Našica, četiri su osobe iz Belog Manastira, tri iz Donjeg Miholjca, po dvije iz Antunovca, Erduta i Valpova te po jedna osoba iz Darde i Belišća.

Na bolničkom liječenju su 174 osobe. Njih 132 su u KBC-u, od kojih je 27 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici u Našicama liječe se 42 oboljele osobe.  

„U posljednja 24 sata umrle su četiri osobe u dobi od 78 do 82 godine. Na području županije u samoizolaciji je 805 osoba“, priopćio je Stožer.

Kršenje samoizolacije, krivotvoreni PCR testovi

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 24 osobe u samoizolaciji i utvrdili su kršenje na Graničnome prijelazu Belom Manastiru. Ondje su u prekršaju zatečene četiri osobe, od kojih su tri s područja Osječko-baranjske županije - dvije iz Osijeka i jedna iz Tenje, a četvrta je osoba iz Vukovara.

Policija je na Graničnome prijelazu Erdutu prilikom provjere osobnih dokumenata i PCR testova u četiri osobe iz Republike Srbije utvrdila krivotvoreni test te je podnijela kaznene prijave.

U nadzoru  122 objekata policija nije utvrdila kršenje propisanih mjera. U nadzoru 20 objekata tijekom vikenda bili su i inspektori Civilne zaštite, koji nisu utvrdili nepravilnosti.

 

(Hina) xnikj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙