FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 43 nova slučaja zaraze i dvoje umrlih

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 3. siječnja 2021. (Hina) -U Međimurskoj županiji u nedjelju imaju 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 206 osoba i evidentirana su 34 pozitivna slučaja na covid-19. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali infekciju kod osam osoba, dok je brzim antigenskim testovima evidentiran jedan pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavila se 70 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 545.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 32.968 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 88 pacijenata pozitivnih na virus, od toga njih 15 unutar 24 sata, dok su otpuštena tri pacijenta. U palijativnom Covid centru smješteno je pet pacijenata, a njih 83 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi osam covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrle su dvije osobe, 58-godišnji muškarac i  86-godišnja žena.

U zdravstvenom sustavu u Međimurskoj županiji na novi koronavirus pozitivna su četiri liječnika i devet medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika i četiri medicinske sestre.

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙