FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječka gradska i komunalna društva šalju još 400 tisuća kuna pomoći

Autor: Helena Šupraha

RIJEKA, 31. prosinca 2020. (Hina) – Riječka gradska komunalna i trgovačka društva osigurala su dodatnih 400 tisuća kuna pomoći za Petrinju, Glinu i Sisak, koji su stradali u potresu, pa uz ranije osiguranih 400 tisuća iz gradskog proračuna, Rijeka na ta područja šalje ukupno 800 tisuća kuna, priopćeno je u četvrtak.

Iz riječke gradske uprave navode da je tvrtka Energo, u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Petrinje, u taj grad poslala veliki agregat za električnu energiju i dva djelatnika koji će spojiti, pokrenuti i nadgledati rad agregata.

Transport agregata osiguralo je Elektroprimorje Rijeka, a tvrtka Elmont ustupila je potrebnu elektroopremu.

Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija će, također u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite i Hrvatskim vodama, u Petrinju uputiti autocisterne za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Uz to, Grad Rijeka i gradska komunalna društva stavila su na raspolaganje i pružit će, po potrebi, dodatnu pomoć u ljudstvu, opremi i mehanizaciji.

Iz gradske uprave podsjećaju da su na potresom pogođenom području od prvog dana i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka s tehničkim vozilima i opremom. S njima su i vatrogasci Dobrovoljnog varogasnog društva Sušak, pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi s Krka, Raba, Cresa, Jelenja te vatrogasci s potražnim psima iz Opatije.

Kao dio državnog tima Civilne zaštite na potresu pogođenom području su i tri riječka pripadnika Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa.

Iz riječke gradske uprave još ističu da Riječki sportski savez u koordinaciji s Crvenim Križem Rijeka provodi akciju prikupljanja pomoći ugroženim područjima u prostorima Centra Zamet.

(Hina) xhsup ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙