FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požeško-slavonska županija daje pomoć od 500 tisuća Sisačko-moslavačkoj županijida se

Autor: Marijan Vrkljan

POŽEGA, 30. prosinca 2020. (Hina) - Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije odlučio je na sjednici u srijedu  da se  u potresu stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji uplati pomoć od 500 tisuća kuna.

Osim o epidemiji, na sjednici tog stožera raspravljalo se i o pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Dogovorili smo kako će svaka općina uplatiti 30 tisuća kuna, gradovi 50 tisuća kuna, a županija 100 tisuća kuna. U najkraćem vremenu prijateljima u nevolji bit će uplaćeno 500 tisuća kuna”, rekao je župan Tomašević.

Nakon čestih upita građana, ravnatelj Crvenoga križa Požege Miroslav Zelenika je rekao kako se pomoć za potresom pogođena područja u Požegi prikuplja na adresi Osječka 12, te u Pakracu u Ulici braće Radića 13.

Stožer poziva tvrtke koje izvode građevinske radove, a žele pomoći gradovima stradalima u potresu da se jave Ravnateljstvu civilne zaštite.

Stožer je danas također  potvrdio 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji 328 osoba pozitivno je na koronavirus, od kojih je 38 na bolničkom liječenju. Pod mjerom samoizolacije su 702 osobe.

"Broj zaraženih u našoj županiji je u padu u odnosu na ono što je bilo prije otprilike desetak dana, te se nadam da će se taj trend i nastaviti", rekao je nakon sjednice Stožera župan Alojz Tomašević.

U toj su županiji u prvoj su skupni protiv covida-19 cijepljene 382 osobe - 208 korisnika domova za starije i nemoćne i 174 zdravstvena djelatnika.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević najavio je da 4. siječnja stiže još 600 doza cjepiva.

"Predviđeno je da nam u siječnju dođe 1270 doza, očekujemo da ćemo u siječnju procijepiti sve korisnike domova za starije i nemoćne i zdravstveno osoblje. Nakon toga očekujemo nove doze za cijepljenje šire populacije. Građani se za cijepljenje trebaju javiti svojim liječnicima obiteljske medicine. Cijepljenje je trenutno jedini poznati lijek koji može spriječiti koronavirus”, istaknuo je Matijević.

 

(Hina) xmvrk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙