FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 63 novozraženih, umrla jedna osoba

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 29. prosinca 2020. (Hina) - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata evidentirana su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 269 osoba od čega je evidentirano 37 pozitivnih slučajeva. Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 2 pozitivna slučaja, a epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali COVID 19 kod 22 osobe, dok je iz drugih županija javljeno da je virus dokazan kod dvije osobe.

Od jučer su se u Međimurskoj županiji oporavile 104 osobe pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 724. Do utorka je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 31.968 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 111 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 11 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 10 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 7 pacijenata, u palijativnom Covid centru 13, a 91 pacijent je u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru je 15 covid pozitivnih pacijenata, priopćili su iz Stožera.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID je pozitivna su 4 liječnika i 20 medicinskih sestara. U samoizolaciji su 2 liječnika i 5 medicinskih sestara.

(Hina) xskal ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙