FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: 45 novozaraženih u Istri, šest osoba na respiratoru

Autor: Daniele Sponza

PULA, 29. prosinca 2020. (Hina) - U Istri je u posljednja 24 sata potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga se za 32 osobe radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok je šest osoba na respiratoru, izvijestio je u utorak istarski Stožer Civilne zaštite. 

"Situaciju držimo pod kontrolom, i to je u ovom trenutku najvažnije. Brojke se smanjuju, no i dalje moramo svi biti oprezni, odgovorni i disciplinirani. Najveći broj pozitivnih i dalje nam dolaze iz obiteljskih okruženja. Pozivamo ljude da ostanu kući, da se zaštite i poštuju sve mjere - od nošenja maskica i držanja distance do održavanja higijene", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Iz Stožera su naveli da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 454 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 45 novozaraženih osoba s područja županije. Za 32 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod tri osobe epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to dva s područja Zagreba te jedan iz Rijeke, istaknuli su.

U epidemiološkoj obradi je deset osoba.  

U odnosu na jučer, kada su registrirana samo dva nova slučaja, to je veliki porast broja novozaraženih, no jučerašnje brojke odnosno broj testiranih (86) i broj novooboljelih (2) treba pripisati produženom blagdanskom vikendu kada su testirani samo hitni slučajevi. 

Od jučer se oporavilo 49 osoba, trenutno je u Istri 349 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok je u mjerama samoizolacije 908 osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju su 73 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru.

(Hina) xdspo ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙