FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji umrlo devetero, a još 29 se zarazilo koronavirusom

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 26. prosinca 2020. (Hina) - Od posljedica zaraze koronavirusom, u protekla 24 sata, umrlo je devet osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 29 novih slučajeva zaraze, izvijestio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC)  i Općoj županijskoj bolnici Našice (OŽB) umrlo  je devet covid pozitivnih osoba, u dobi od 67 do 90 godina.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 128 uzoraka, od kojih je 29 bilo pozitivno.  Devet novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku, sedam u Našicama, dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju nalazi se 199 osoba oboljelih od covida-19, i to 160 u osječkom KBC-u, od kojih su 44 na respiratoru, a u našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 39 pacijenata s tom bolesti.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3.206 osoba. Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 20 osoba  i utvrdili su jedno kršenje na području Osijeka, napominju u Stožeru.
Dodaju kako je policija obavila i 100 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisanih mjera.

Tijekom kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, policija je na osam nadzornih punktova evidentirala  prolazak 1.101 vozila, odnosno 1.657 osoba i sve su osobe imale valjane propusnice te im je dopušten prolazak, ističu u osječko-baranjskom Stožeru.

 

 

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙