FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 83 novozaražene i dvije umrle osobe

Autor: Daniele Sponza

PULA, 23. prosinca 2020. (Hina) - U protekla 24 sata na području Istarske županije potvrđene su 83 novozaražene osobe, od toga 63 iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakti pozitivnih, dok su u pulskoj bolnici umrla dva na covid pozitivna pacijenta, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 494 uzoraka briseva na covid te su potvrđene 83 novozaražene osobe s područja županije. Za 63 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod četiri osobe epidemiološki se radi o 'uvezenim' slučajevima, po dva iz Zagreba i Makedonije" , izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Dodali su da je u epidemiološkoj obradi šest osoba.

U međuvremenu izliječeno je 70 osoba, trenutno je u Istri 550 aktivnih pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1492 osoba. na odjelu infektologije pulske Opće bolnice na liječenju je 59 osoba, od toga su tri osobe u respiracijskom centru.  U pulskoj bolnici umrle su dvije covid pozitivne osobe (1940. i 1935. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

"Najveći broj novozaraženih dolazi nam s područja Pazinštine. Pozivam građane da ostanu kući, vrijeme je da se zaštitimo, nosimo masku, držimo distancu i održavamo higijenu" - poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. 

 

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙