FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darovi studenata i vrtićke djece malim pacijentima: Brzo ozdravi, sretno hrabrice

Autor: Irena Petričević

ZAGREB, 17. prosinca 2020. (Hina) - Studentska sekcija za pedijatriju zagrebačkog Medicinskoga fakulteta i djeca iz vrtića "Čigra" zajedno su prikupili i pripremili božićne darove za petstotinjak mališana u zagrebačkim bolnicama, s porukama: brzo ozdravi i sretno hrabrice.

Zbog pandemije koronavirusa i dodatne razdvojenosti hospitalizirane djece od obitelji, izuzetno je važno da ima uljepšamo nadolazeće blagdane, rekla je Stela Hrkač, jedna od voditeljica Studentske sekcije za pedijatriju MFZG-a. 

Hrkač je istaknula kako im je žao što ove godine, za razliku od prethodnih, djecu neće moći obići u bolnicama, ali i posvjedočila da su sretni što su u suradnji s mnogobrojnim tvrtkama i ustanovama prikupili darove - bojanke, igračke i slatkiše.

U sklopu akcije "Budi dio dječje blagdanske čarolije", osim djeci u zagrebačkim bolnicama, studenti medicine darove će odnijeti i u Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

"Brzo ozdravi", "Sretno, hrabrice", Želim ti brz povratak kući"...

Odgajateljica i sukreatorica kreativnih sadržaja u Dječjem vrtiću Čigra Martina Petrović rekla je kako su djeca iz toga vrtića - od onih najmlađih u jaslicama do predškolaca - s veseljem donosila darove.

Istaknula je kako su tom akcijom željeli da djeca u vrtiću osjete sreću koju pruža davanje drugima, ali i osvijeste činjenicu da nadolazeće blagdane, za razliku od njih, neka djeca neće provesti u krugu obitelji.

Tijekom razgovora s vrtićkom djecom o djeci koja su sada u bolnici, razdvojena od svojega doma i najdražih ljudi, naši su vrtićarci bili puni pametnih misli i lijepih želja, posvjedočila je Petrović.

U čestitke koje im je za tu svrhu donirao hrvatski kreativni brend "Think Ink" vrtićarci su vršnjacima na liječenju napisali poruke poput - "Brzo ozdravi", "Sretno, hrabrice" i "Želim ti brz povratak kući“.

Darovi će, u skladu s epidemiološkim pravilima, nakon dolaska u bolnicu biti nekoliko dana u karanteni, a nakon toga će ih i donijeti djeci u bolničkim krevetićima.

(Hina) pp/xipet ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙