FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadarskoj županiji 99 novozaraženih i dvoje umrlih

Autor: Andrina Luić

ZADAR, 15. prosinca 2020. (Hina) - Na području Zadarske županije 99 je novozaraženih osoba, a od posljedica koronavirusne infekcije umrle su dvije osobe, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar na respiratoru je od posljedica infekcije umro 53-godišnji muškarac koji nije bolovao od kroničnih bolesti. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru umrla je 83-godišnja žena, korisnica Doma za stare i nemoćne osobe Zadar.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 435 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 2262 stanovnika, a koronavirus ušao je u još jedan obiteljski dom na području Zadra u kojemu je oboljelo petero korisnika.

U Općoj bolnici Zadar na koronavirus je pozitivno je 27 djelatnika, 14 ih je u samoizolaciji, dok je u Spacijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru 10 oboljelih djelatnika i jedan je u samoizolaciji.

U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan još je dvoje oboljelih pacijenta, sedmero ih se oporavilo pa je trenutačno u toj zdravstvenoj ustanovi na covid-19 pozitivan 21 pacijent i 17 djelatnika.

U osnovnim školama kojima je osnivač Zadarska županija koronavirusom je zaraženo 20 učenika i 12 nastavnika, a u samoizolaciji su 316 učenika, tri razreda te 29 nastavnika.

Na svim covid odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 79 bolesnika, od kojih je 12 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 21 pacijent s lakšim i srednje teškim simptomima.

Među novooboljelima 63 ih je u Zadru, petero u sv. Filipu i Jakovu, po četvero u Benkovcu i Preku, po troje u Biogradu, Novigradu, Pašmanu i Vrsima, po dvoje novozaraženih potvrđeno je u Galovcu i Sukošanu te po jedna osoba u Bibinjama, Kalima, Pagu, Poličniku, Ražancu, Salima i Viru.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

(Hina) xalui ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙