FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istra: 85 novozaraženih, umrla jedna osoba

Autor: Daniele Sponza

PULA, 15. prosinca 2020. (Hina) - U Istri je potvrđeno novih 85 slučajeva zaraze koronavirusom dok je u pulskoj bolnici umrla 90- godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u županijskom Zavodu za javno zdravstvo ispitano je 611 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 85 novozaraženih osoba s područja županije. U 63 slučaja radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod sedam osoba radi o uvezenim slučajevima - tri s područja Italije te po dva iz Rijeke i srednje Dalmacije, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Napominju i kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 15 osoba.

Od jučer je izliječenih 65 pacijenata, trenutno je u Istri 698 aktivnih slučajeva, dok se u mjerama samoizolacije nalaze 1182 osobe. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 56 osoba, od toga su dvije u respiracijskom centru dok je u ponedjeljak u bolnicu umrla 90. godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac ponovio je i danas kako je situacija u Istri teška i ozbiljna, ali nije alarmantna te kako su najveći izvori zaraze obiteljska okupljanja, poslovni i školski sustav. Stoga je opetovano apelirao na građane da izbjegavaju druženja i okupljanja jer se u zadnje vrijeme ispostavilo da su novozaraženi uglavnom iz iste obitelji. 

(Hina) xdspo ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙