FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Koprivničko-križevačkoj županiji 181 novooboljeli, umrlo pet osoba

Autor: Sandra Špoljar

KOPRIVNICA 11. prosinca 2020. (Hina) - U Koprivničko-križevačkoj županije je u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljela 181 osoba, a u Općoj bolnici Koprivnica umrlo je petero pacijenata, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

U 24 sata ozdravilo je 116 osoba, pa je trenutno na području županije ukupno 1044 aktivnih slučajeva, a 93 pacijenata nalazi se na bolničkom liječenju.

U Općoj bolnici Koprivnica umrlo je petero pacijenata - jedan od 80 godina, dvoje u dobi od 75 te dvoje ljudi od 73 godine koji su u kliničkoj anamnezi imali i druge dijagnoze.

Među zaraženima u županiji je 67 učenika, a u samoizolaciji je njih 623. Pozitivno je i 27 nastavnika, dok je njih 35 u samoizolaciji. Od nenastavnog osoblja 17 ih je pozitivno, a 11 u samoizolaciji.

Model online nastave trenutno se provodi u 60 razreda pri čemu tri škole i to Osnovna škola Gola, koprivnička Osnovna škola Braća Radić i Gimnazija Fran Galović Koprivnica online nastavu provode za sve učenike. 

Iz Županijskog stožera podsjećaju da je na sastanku s ravnateljima srednjih škola donesen zaključak o prelasku na online nastavu od ponedjeljka, 14. prosinca.

Nastava u osnovnim školama kojima je osnivač Županija, izvodit će se  u kontaktom obliku sukladno epidemiološkoj situaciji.  Prema planu, polugodište će s kontaktnom nastavom završiti 18. prosinca, a preostala tri dana, od 21. do 23. prosinca, nastava će se održati online putem, ističu u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa u toj je županiji bolest COVID-19  potvrđena u 4131 slučaju, a ukupno je testirano 13.609 osoba.

 

Na koprivničkom Sajmištu počelo drive-in uzimanje uzoraka 

Također danas, 11. prosinca, je na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom  počeo drive-in punkt za uzimanje uzoraka sa sumnjom na koronavirus.  Njegovim otvaranjem prestat će s radom testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja u Koprivnici, dok ispostave u Đurđevcu i Križevcima nastavljaju s radom prema rasporedu.

Izuzimanje uzoraka bit će od ponedjeljka do subote od 7 do 9 sati i provodit će ih timovi županijskih zdravstvenih ustanova, kod stambenog kontejnera smještenog na prostoru koprivničkog Sajmišta, naveli su iz Županijskog stožera CZ.

(Hina) xkkop ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙