FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovačkoj županiji 159 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 2. prosinca 2020. (Hina) - U Karlovačkoj županiji je 159 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama u Karlovcu i Ogulinu nije bilo umrlih dok je u Dugoj Resi na neurološkom odjelu umrlo dvoje covid pozitivnih pacijenata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Kako je Hini rekla ravnateljica dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje Višnja Mihalić, kod njih danas nema novooboljelih, a pozitivno je 13 pacijenata i 21 zaposlenik.

Naime, zaraza im je ušla na odjel Neurologije, bila su 23 zaražena pacijenta, dvoje je umrlo, a ostali se postupno prebacuju na covid odjel bolnice u Ogulinu, te bi od petka bolnica u Dugoj Resi trebala opet biti bez pacijenata pozitivnih na koronavirus.

“Sada je kod nas još uvijek 13 pozitivnih pacijenata i 21 zaposlenik, od kojih 19 zdravstvenih djelatnika. Uz njih je u samoizolaciji još osam zaposlenih te zbog epidemioloških razloga do daljnjeg ne rade specijalističke ambulante za vanjske pacijente”, rekla je Mihalić.

Od 159 novooboljelih 13 je iz domova socijalne skrbi, 58 u Karlovcu, Dugoj Resi 27, Ogulinu 24, Ozlju devet, Josipdolu šest, Slunju i Generalskom stolu po pet, a jedan ili dva oboljela su još u Bariloviću, Bosiljevu, Cetingradu, Kamanju, Krnjaku, Saborskom, Vojniću i Žakanju.

U Općoj bolnici Karlovac na bolničkom su liječenju 57 covid pozitivna pacijenta, od kojih je pet na respiratoru. U Ogulinu se liječi 28 zaraženih bolesnika. U posljednja 24 sata ni u jednoj od tih bolnica nije bilo umrlih. Od početka pandemije u karlovačkoj ih je umrlo 64, a u Ogulinu 18.

U samoizolaciji se nalazi 897 osoba, od kojih 68 zaposlenika karlovačke bolnice, 53 djelatnika ogulinske te 21 djelatnik bolnice u Dugoj Resi.

U Karlovačkoj županiji  ukupno je  do sada  oboljelo  3444  osoba, a umrlo 94.

(Hina) xvhor ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙