FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 32-oje novozaraženih, četvero umrlih

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 30. studenoga 2020. (Hina) - U Međimurskoj županiji su u protekla 24 sata 32 novozaražene osobe koronavirusom,  četvero je umrlih, a županija je osigurala nabavku jednog transportnog respiratora i uređaja za terapiju s visokim protokom kisika, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju obrađeno je 68 uzoraka od kojih su evidentirana dva pozitivna slučaja na virus COVID 19.

Testiranjima antigenskim brzim testovima, koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 14 pozitivnih slučaja, dok je epidemiološka služba na temelju kliničke slike, odnosno bez testiranja, dijagnosticirala COVID 19 kod 16 osoba, navodi se u priopćenju.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 23.124 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se 137 osoba, pa je u ovom trenutku u Međimurskoj županiji 1.460 aktivnih slučajeva Covida-19.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 104 pacijenta pozitivna na koronavirusvirus, od toga je njih 15 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 8 pacijenata. Na respiratoru je 10 covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrle su četiri osobe od posljedica Covid-19 virusa, dvojica muškaraca od 88 i 50 godina, te dvije žene od 86 i 76 godina.

Nabavka transportnog respiratora i uređaja za terapiju s visokim protokom kisika 

U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na COVID 19 je 80 posto.

Stožer je priopćio i da je Međimurska županija putem Ljekarne Čakovec osigurala nabavku jednog transportnog respiratora s popratnom opremom i jedan uređaj za terapiju s visokim protokom kisika, ukupne vrijednosti 125.000 kuna. Donaciju su ravnatelju Županijske bolnice Čakovec Tomislavu Novinščaku i pročelnici županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonji Tošić Grlač uručili ravnateljica Ljekarni Andreja Knežević i predsjednica Upravnog vijeća Vesna Baranašić Horvat.

(Hina) xskal ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙