FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Primorsko-goranskoj županiji 124 novozaražene osobe

Autor: Helena Šupraha

RIJEKA, 9. studenoga 2020. (Hina) – U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 124 osobe, pa je u županiji sada 1395 zaraženih, doznaje se iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je na konferenciji za novinare da su ozdravile 162 osobe i  da je tijekom noći umrla jedna osoba. Istaknuo je da je udjel hospitaliziranih povećan na oko pet posto, a udjel starijih osoba u ukupnom broju zaraženih je oko 14 posto.

Mićović je na novinarski upit o razlici u broju umrlih, budući da su iz riječke bolnice u ponedjeljak izvijestili o pet umrlih u posljednja 24 sata, odgovorio da ipak treba pogledati jesu li to osobe koje su se liječile od drugih bolesti i nisu imale komplikacije od Covida-19 ili je riječ o osobama koje su imale te komplikacije.

"Mislim da se radi o točnoj brojci, pet umrlih, ali ipak moramo malo ući u strukturu umiranja, bez obzira radi li se o osobama pozitivnima na Covid-19," rekao je Mićović.

Iz riječke bolnice u ponedjeljak su izvijestili da se u toj bolnici tijekom posljednja 24 sata na liječenju bilo 69 oboljelih od Covida 19 te da je umrlo pet pacijenata, od kojih je jedna osoba s prebivalištem u Ličko-senjskoj županiji.

Na Klinici za infektivne bolesti je 21, a u zgradi Klinike za otorinolaringologiju su 22 bolesnika.

Na Covid odjelu na Sušaku na liječenju, sa srednje teškom kliničkom slikom, je 13 pacijenata. U respiracijskom centru liječi se 13 pacijenta, a četiri osobe su na respiratoru.

 

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙