FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: U županiji 127 novopozitivnih, među njima i načelnik Stožera

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 5. studenoga 2020. (Hina) - Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata potvrđeno 127 novopozitivnih na koronavirus, među kojima i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Petar Lagator, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer CZ.

 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u 24 sata testirano je 425 uzoraka.

 Od 127 novopozitivnih najviše ih je s područja Osijeka i njegovih prigradskih naselja, njih 70. Devet novozaraženih je iz Našica, šest iz Đakova, pet iz Donjeg Miholjca, tri iz Valpova, dvije osobe su iz Belišća i jedna iz Belog Manastira. S područja Čepina su četiri osobe, a općine s tri novopozitivne osobe su Čeminac i Marijanci. Po dvije imaju Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Petrijevci i Satnica Đakovačka. Jednu novopozitivnu osobu imaju Podgorač, Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Jagodnjak, Bilje, Šodolovci, Magadenovac, Semeljci, Strizivojna i Viljevo.

 „Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Petar Lagator testiran je na koronavirus i njegov je nalaz pozitivan. S obzirom na online održavanje sjednica Stožera, epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije ostalim članovima Stožera“, naveli su iz Stožera.

 U KBC-u Osijek hospitalizirano je 119 osoba oboljelih od koronavirusa, od kojih je 25 na respiratoru.  U Općoj županijskoj bolnici Našice koja je odlukom Ministarstva zdravstva „Covid bolnica“ hospitalizirane su 23 osobe.

U KBC-u Osijek umro je muškarac iz Osijeka, 1934. godište, a osim Covida-19 imala je i drugih kroničnih bolesti.

„Na području županije u samoizolaciji se nalazi 4.699 osoba. Policija je provjerila 41 osobu u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje ove mjere“, priopćeno je iz županijskog Stožera CZ.

(Hina) xnikj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙