FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: 149 novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 4. studenoga 2020. (Hina) - U protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 149 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a na bolničkom liječenju su 102 osobe s težom kliničkom slikom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od hospitaliziranih, 68 osoba je na odjelu infektologije u Varaždinu, 12 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, a 22 osobe u Klenovniku.

Varaždinska bolnica trenutno za liječenje težih slučajeva raspolaže s 85 kreveta na lokaciji u Varaždinu i 35 u Klenovniku, a već je počela priprema dodatnih kapaciteta na lokaciji u Novom Marofu iz koje će dio pacijenata biti premješten u Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama.

Stožer je priopćio da je tijekom jučerašnjeg dana isporučeno pet novih respiratora, koje je osigurala Varaždinska županija, i tri dodatna koje je osiguralo Ministarstvo zdravstva, pa će tako na raspolaganju biti 20 respiratora za najteže bolesnike.

Zbog pozitivnog nalaza ili mjere samoizolacije izvan službe je 157 djelatnika Opće bolnice Varaždin.

Još prošli mjesec smo unutar tjedan dana imali 20 zaraženih, a sada ih u tjedan dana imamo 1000, to je pedeset puta više, upozorio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin. 

Približno svaki deseti zaraženi ima težu kliničku sliku i treba bolničko liječenje i kisik, a svaki stoti treba respirator, i to za razdoblje od više tjedana.

Vjerujem da sada više nikome nije teško izračunati brojke i predvidjeti moguće scenarije ako ništa ne promijenimo, rekao je Vugrin.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙