FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istarskoj županiji 53 novozaraženih, umrla jedna osoba

Autor: Daniele Sponza

PULA, 4. studenoga 2020. (Hina) - U protekla 24 sata u Istarskoj županiji zabilježen je rekordan dnevni broj od 53 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

 Novozaraženi su uglavnom kontakti ranije oboljelih od Covid infekcije. 

 U pulskoj Općoj bolnici  umrla je  57-godišnja žena pozitvina na Covid-19, sa značajnim kroničnim bolestima.

 "Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 555 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 53 novozaraženih osoba s područja županije. Za  40 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod pet osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima i to po dva slučaja iz Rijeke i Kosova te jedan slučaj iz Albanije", naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac .

 Dodao je da se u epidemiološkoj obradi nalazi osam osoba.

 U međuvremenu izliječeno je 36 osoba. Trenutno je u Istarskoj županiji  317 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a pod mjerama samoizolacije nalazi se 387 osoba. 

 "Neovisno o povećanju broja novozaraženih, u Istarskoj županiji situacija nije ni blizu problematična kao u nekim drugim županijama i u našem okruženju. Broj novozaraženih je malo veći zadnjih dana nego što smo bili navikli, ali su ti brojevi posljedica nekontroliranog ulaska virusa u našu županiju. Situacija nije alarmantna i držimo je pod kontrolom a građane pozivam da budu disciplinirani i odgovorni kao i do sada", poručio je načelnik Kozlevac.

 Ističe kako je to jedini način na koji s građani mogu učinkovito boriti protiv koronavirusa.  

(Hina) dspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙