FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Umro 68-godišnjak, u županiji 42 novozaražene osobe

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 26. listopada 2020. (Hina) -  Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 68-godišnjak iz Belišća, a  u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji  potvrđena su 42 nova slučaja, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom KBC-u u zadnja 24 sata testirano je 178 uzoraka od kojih su 42 bili pozitivni na koronavirus.  Najviše novoboljelih osoba, po devet, je s našičkog i osječkog područja, pet s područja Donjeg Miholjca, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih, priopćeno je iz Stožera.

Na liječenju u osječkom KBC-u trenutno se nalazi 79 pacijenata oboljelih od COVID-19, pet više nego jučer, od kojih je 17 na respiratoru, što je jedna osoba više nego jučer. Deset oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Mjera samoizolacije određena je za 81 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 3.231 osoba. 

Policija je u zadnja 24 sata obavila 58 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi provjeravani zatečeni su na prijavljenoj adresi, navode u Stožeru.

Županijski stožer je na sjednici u ponedjeljak podržao novopropisane mjere Nacionalnog stožera o ograničavanju okupljanja te pozvao građane da ih prihvate i tako svojim odgovornim ponašanjem utječu na poboljšanje trenutne epidemiološke situacije.

Županijski stožer ponovno je upozorio da su različita okupljanja izrazito rizična te pozvao njihove organizatore da poštuju propisane epidemiološke mjere.

(Hina) xivuc ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙