FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 47 novooboljelih

Autor: Siniša Kalajdžija

KRAPINA, 19. listopada 2020. (Hina) - U protekla 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 47 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek na konferenciji za novinare.

Ferek Jambrek kaže da se radi o nalazima uzoraka uzetih od 15. do 17. listopada. „Čekamo rezultate testiranja od jučer, 35 uzoraka, i ono što je danas testirano. Ukupno danas imamo 504 pozitivne osobe“, rekao je Ferek Jambrek.

Ozdravilo je 29 osoba.

Najavio je i nove mjere koje će vrijediti od sutra. U sljedećih 14 dana zabranjeni su posjeti domovima za starije i nemoćne, osim teško bolesnima, te izlasci korisnika. U zatvorenim prostorima bit će dozvoljeno najviše 50 sudionika na svadbenim svečanostima, društvenim i javnim okupljanjima, što uključuje i vjerska okupljanja, a na privatnim okupljanjima u zatvorenim prostorima najviše 20.

Sljedeća dva tjedna zabranjuje se održavanje karmina jer je epidemiološkom obradom utvrđeno da i na njima ima izvora zaraze.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar pozvao je građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera te da, ako su zaraženi, ne prešućuju kontakte.

„U posljednjih tjedan dana strahovito smo skočili po broju zaraženih, najviše u čitavoj Hrvatskoj. Kao da smo otpustili sve kočnice“, rekao je Kolar.

Komentirajući medijske napise da bi Opća bolnica Zabok mogla postati Covid bolnica kaže da je razgovarao s ministrom zdravstva Vilijem Berošom koji tvrdi da to nije razmatrano ni u ministarstvu niti u ekspertnoj skupini.

„To je analiziralo naše Stručno vijeće i nismo našli niti jedan jedini argument da bi se manja bolnica kao što je OB Zabok, koja ima ukupno 220 kreveta, proglasila Covid bolnicom“, izjavio je Kolar.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙