FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osamnaest novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji

Autor: Marijan Vrkljan

SLAVONSKI BROD/POŽEGA, 14. listopada 2020. (Hina) - U Brodsko-posavskoj županiji 18 je novozaraženih koronavirusom, a među njima je i jedan državljanin Njemačke, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

  U županiji su trenutno 43 osobe pozitivne na koronavirus, pet je u bolnici, a jedna osoba pri liječenju treba potporu respiratora.

 Situacija u Brodsko-posavskoj županiji relativno je dobra, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  Ante Cvitković, na konferenciji za novinare županijskog Stožera CZ. Upozorio je da se idućih dana ipak može očekivati pogoršanje situacije, uzimajući u obzir trenutno stanje u susjednim županijama.

 Prema podacima županijskog Stožera CZ, proteklih tjedan dana u Brodsko-posavskoj županiji u prosjeku su na 100.000 stanovnika bila 24 oboljela od koronavirusa, dok je taj prosjek na nivou države bio 69 oboljelih na 100.000 stanovnika.

 Načelnik županijskog stožera Stjepan Bođnjaković rekao je da Stožer prati situaciju i po potrebi će angažirati i zasebni karantenski objekt za smještaj oboljelih.

U Brodsko-posavskoj županiji pod mjerom samoizolacije trenutno je 401 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji 11 novooboljelih od Covida-19

 U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji Stožer civilne zaštite izvijestio je o 11 novooboljelih od Covida-19.

 U ovoj županiji na koronavirus trenutno je pozitivno 66 osoba, od kojih je šest na liječenjeu u bolnici, a  337 osoba je pod mjerom samoizolacije.

(Hina) xmvrk ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙