FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 18 novozaraženih, nastava on-line u jednoj srednjoj školi

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 13. listopada 2020. (Hina) - U Međimurskoj županiji u utorak je 18 osoba novozaraženih koronavirusom, 15 osoba je ozdravilo, a od danas jedna srednja škola, na dva tjedna, prelazi na nastavu na daljinu, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Danas do 11 sati uzeto je 227 uzoraka, 16 nalaza je negativno, a ostalih 211 je u obradi. Od jučer uzetih neobrađenih uzorka, uz 18 pozitivnih nalaza, 114 je negativno.

Trenutno je u Međimurju 111 aktivnih slučajeva pozitivnih na covid-19 virus, nakon što se 15 osoba oporavilo. Nepoznate epidemiološke anamneze je 36 osoba, 74 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, a jedna osoba je strani državljanin koji radi na području Međimurske županije.

Do sada je ukupno testirano 8598 osoba. U samoizolaciji je 768 osoba, pozitivnih na covid-19 virus i njihovih kontakata.

U čakovečkoj Županijskoj bolnici je 12 pacijenata i nijedan nije na respiratoru.

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite najavili su da će se za uzimanje briseva postaviti grijani šator, a za nekoliko dana trijažni šator koji je podignut na ulazu u čakovečku Županijsku bolnicu premjestit će se u suteren bolnice kako bi se pacijenti sklonili od hladnijeg vremena.

 

(Hina) xskal ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙