FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog koronavirusa u Brckovljanima preminula jedna osoba

Autor: Đurđa Beraković

ZAGREB, 26. rujna 2020. (Hina) - U Zagrebačkoj županiji 18 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, među njima i osnovnoškolac iz Dugog Sela pa su učenici jednog razreda stavljeni u samoizolaciju, a u Rugvici je zaražen djelatnik Doma za starije i epidemiološka obrada je u tijeku.

Tri slučaja zaraze koronavirusom su u Dugom Selu, po dva u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini, Brdovcu, i Stupniku, a po jedna osoba u Samoboru, Bistri, Klinča Selima, Brckovljanima i Rugvici, a u Brckovljanima je jedna osoba preminula.

Od 18 novooboljelih osoba osam su kontakti prethodno oboljelih, četiri slučaja su povezana sa svadbama, dok je za šest slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 96 osoba.
a izliječeno je 11 osoba.

Iz Zagrebačke županije podsjećaju da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u petak na prijedlog Županijskog stožera Civilne zaštite donio odluku o izmjenama i dopuni odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije. Tako će posebne epidemiološke mjere na području Zagrebačke županije biti na snazi do kraja listopada. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote, 26. rujna do 10 sati zabilježeno je 758 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 525 osoba, a 16 ih je preminulo.

Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 217 slučajeva.

(Hina) pp/xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙