FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji osam novih slučajeva koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 25. rujna 2020. (Hina) - U Međimurskoj županiji osam je novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6395 osoba, a mjera samoizolacije određena je za 720 osoba.

U Međimurju je 59 aktivnih slučajeva. Od toga je 12 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 20 osoba sa svadbene svečanosti, 11 osoba su kontakti s oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 12 osoba su kontakti s ranije potvrđenim slučajevima, dvije osobe koje su se vratile s ljetovanja, a dvije su osobe strani državljani koji rade na području Međimurske županije.

Iz Stožera civilne zaštite apeliraju na organizatore događaja i obiteljskih svečanosti da se pridržavaju epidemioloških mjera.

"Zbog iznimno dobre epidemiološke situacije od početka epidemije krajem veljače nadali smo se da zbog odgovornog i savjesnog ponašanja naših sugrađana neće doći do ovakvih situacija, no dogodilo se žarište – svadba s najvećim brojem pozitivnih s jednog mjesta do sada", naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec.

Pozvao je da se, s obzirom da dolazi hladnije vrijeme i više će se boraviti u zatvorenim prostorima, sva obiteljska i druga okupljanja organiziraju striktno vodeći računa o poštivanju svih propisanih epidemioloških mjera.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙