FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U četvrtak započinje 46. INA Delta Rally 

Autor: Robertino Šalinović

ZAGREB, 22. rujna 2020. (Hina) - Prigodnom konferencijom za novinare u skladu s epidemiološkim mjerama na platou ispred Upravne zgrade Parka prirode Medvednica u Bliznecu predstavljen je "Zagreb Open - 46. INA Delta Rally“, koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati od 24. do 26. rujna u Zagrebu i okolici.

Ceremonijalni start utrke ovoga puta će se zbog preventivnih epidemioloških mjera održati unutar Zagrebačkog velesajma kod Paviljona 15.

"Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke održat će se u Jastebarskom. Zbog koronavirusa uvedena je i jedna novost, odnosno start i cilj relija s podjelom nagrada održat će se u štićenom prostoru Zagrebačkog velesajma", kazala je Mirjana Šimek Bilić, direktorica utrke.

I ove godine INA Delta Rally dio je FIA European Rally Trophyja, Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske, Prvenstva Hrvatske, Otvorenog prvenstva Zagreba.

"Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću vrijednih članova AK INA Delte, te uz bezrezervnu podršku naših partnera Grada Zagreba i Ine, već godinama međunarodno prepoznata utrka. Radujemo se novoj vrhunskoj automobilističkoj poslastici koja će ove godine uz preventivne mjere biti posebna i po tome što u lov za naslov pobjednika kreću čak tri bivša slavodobitnika INA Delta Rallyja –  Juraj Šebalj, Niko Pulić i Janos Szilagy“, naglasio je predsjednik Auto kluba INA Delta Berislav Čegelj,  

INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe.  Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Međunarodno zonsko prvenstvo, rvatsk, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.  

Ovogodišnjoj utrci su već tradicionalno potporu dali INA kao glavni pokrovitelj te Grad Zagreb kao suorganizator.
 

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙