FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 21 novozaraženi, a dvije osobe umrle

Autor: Žaklina Jurić

SPLIT, 13. rujna 2020. (Hina) - U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji umrle su dvije osobe od Covid infekcije, a zabilježena je 21 osoba pozitivna na novi koronavirus,   izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 475 obrađenih testova danas je 21 novooboljela osoba pozitivna na Covid infekciju. Iz Splita ih je osam, Sinja pet, Dugopolja i Kaštela po dva, te po jedan iz Klisa, Runovića, Solina i Trilja.

U Stožeru kažu da od 21 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije deset osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1187 osoba nalazi se u samoizolaciji, a na bolničkom liječenju su 64 Covid pozitivne osobe. Četiri osobe su na respiratoru, dok je u karanteni jedan državljanin SAD-a.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle su dvije osobe,  69-godišnja žena i 79-godišnji muškarac, koji nije imao prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije.

Uz ostale komorbiditete, osobe su bile pozitivne i na Covid infekciju, istaknuto je na kraju priopćenja.

(Hina) xzjur ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙