FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica- Počela provedba prekograničnog projekta "Riverside"

Autor: Goran Gazdek

VIROVITICA, 2. rujna 2020. (Hina) - U sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. počela je dvogodišnja provedba prekograničnog projekta zaštite Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav "Riverside".

Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, a partneri su joj javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Osječko-baranjske županije iz Hrvatske te Nacionalni park Dunav-Drava i Županija Zala iz Mađarske.

„Prekograničnom suradnjom do 31. kolovoza 2022. provest će se zajedničko istraživanje usmjereno na odabrane 'Natura 2000', vrste poput vretenaca, tulara, vodencvjetokrilaša, kornjaša te rijetkih i ugroženih vrsta vaskularne flore, vodozemaca, sisavaca, riba, gljiva i ptica, od kojih se osobito ističe orao štekavac“, izvijestili su iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt je vrijedan 954.250 eura, od čega je udio Europske unije 85 posto ili 811.112 eura.

Nastavak je to osmogodišnje suradnje partnera iz Hrvatske i Mađarske na obnavljanju staništa, revitalizaciji krajolika, obrazovanju i razvoju eko-turizma radi podizanja svijesti javnosti o važnosti očuvanja zaštićenih područja.

(Hina) xggaz yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙