FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi novinarski festival ''Fažana Media Fest'' od 7. do 13. rujna

Autor: Miroslav Edvin Habek

ZAGREB, 26. kolovoza 2020. (Hina) - Drugi međunarodni multimedijalni novinarski festival Fažana Media Fest pod geslom ''Različiti su isti'' bit će održan od 7. do 13. rujna, izvijestili su u srijedu organizatori tog medijskog skupa.

U sklopu festivala u Fažani predviđeni su okrugli stolovi i paneli na temu različitosti s medijskim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva, radionice, izložbe, promocije knjiga, projekcije igranih i dokumentarnih filmova, kazališne predstave i glazbene večeri.

''Osigurali smo poštivanje epidemioloških mjera – od smještaja sudionika preko toga da će se najveći dio programa odvijati na otvorenom, a programi u zatvorenom prostoru imat će ograničen broj sudionika. Zahvaljujući tome Fažana Media Fest bit će prvi medijski skup u svijetu od početka pandemije koronavirusa koji nije otkazan ili u potpunosti premješten na web, odnosno internet'', ističe glavni koordinator festivala, bivši predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.

U sklopu ovogodišnjeg programa izdvajaju se radionica ''Izvještavanje o različitosti za studente novinarstva'', koju vodi profesorica Gordana Vilović, radionica ''Borba protiv lažnih vijesti'', koju vodi Nenad Pejić te okrugli stol ''Cunami govora mržnje'' o izvještavanju tijekom epidemije koronavirusa.

U sklopu projekcije filmova, koje je odabrao Đelo Hadžiselimović, planirano je i prikazivanje dokumentarca "Austrija: Grossglockner, Zell am see" Aleksandra Stankovića, a najavljene su i večeri dokumentarnih filmova kojima je moderator legendarni glumac Igor Galo.

Najavljena su i predstavljanja knjige ''Život s idijotima'', autora i bivšeg člana kultne glazbene skupine ''KUD Idijoti'' Nenada Marjanovića – dr. Frica, knjige ''Stranka'' Bojana Žižovića i ''Bljuzge u podne'' Predraga Ličine.

Festival u Fažani koja je, kako organizatori ističu, jedino mjesto na svijetu službeno proglašeno prijateljem novinara, počinje u ponedjeljak, 7. rujna, a službeno će ga otvoriti zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

(Hina) xmeh ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙