FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovačkoj županiji sedam novozaraženih

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 15. kolovoza 2020. (Hina) - U Karlovačkoj županiji sedam je novozaraženih osoba, dvije su kontakti ranije oboljelih, a za četiri traje epidemiološka obrada, rekli su iz županijskog Stožera civilne zaštite, apelirajući na odgovornost mladih čije su objave na društvenim mrežama "neodgovorne i zato opasne".

Zaražene su tri mlađe žene i jedan mladić, dva muškarca srednje i jedan starije dobi.

Šestero njih su iz okolice Karlovca, a jedan je muškarac u karlovačku bolnicu došao na liječenje iz Velike Kladuše u BiH gdje živi, iako mu je prebivalište na području Primorsko goranske županije.

O njegovoj je hospitalizaciji obaviješten Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji će proslijediti obavijest nadležnim službama u BiH.

Stožer je priopćenjem apelirao na sve osobe, koje se na društvenim mrežama šale s panedmijom, da budu odgovorni te da svojim objavama upozoravaju na važnost pridržavanje mjera zaštite, kako bi se smanjio broj oboljelih.

Budimo odgovorni kako djelima, tako i riječima 

“Jer se u Hrvatskoj i drugdje mnogi ljudi na respiratorima bore za svoj život, štoviše umiru svakim danom i zato budimo odgovorni, kako djelima, tako i riječima”, poručili su.

Nekim se objavama posljednjih dana, upozorvaju, umanjuje ozbiljnost situacije, "a ikako ne treba širiti paniku među ljudima, ne treba ni dezinformacijama dovoditi druge osobe u opasnost, jer covid-19 nije bezopasna bolest, a mlade osobe, iako možda neće doživjeti teže oboljenje, mogu biti potencijalno opasni za život bliskih osoba iz rizične skupine”, naglašavaju iz Stožera.

Ukupno je do sada infekcijom covida-19 u Karlovačkoj županiji zaraženo 120 osoba, a umrle su dvije.

U samoizolaciji su 122 osobe. 

Za dva ugostiteljska objekta izdana usmena upozorenja

Inspekcija karlovačkog Stožera civilne zaštite obišla je u gradu devet ugostiteljskih objekata i dvije prodavaonice, te su za dva ugostiteljska objekta izdana usmena upozorenja, dok se u ostalim objektima mjere protiv širenja zaraze primjenjuju sukladno preporukama.

U osam noćnih klubova nadzorom nisu pronađene nepravilnosti i nije izdano nijedno pismeno ili usmeno upozorenje.

Također, na jednom okupljanju s više od 100 sudionika nisu uočene nepravilnosti, kao niti u četiri ugostiteljska objekta u Dugoj Resi.

(Hina) xvhor ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙