FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 14 novozaraženih, umrla 81-godišnja žena

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 14. kolovoza 2020. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata 14 je novih koronavirusom zaraženih osoba, a od posljedica zaraze u osječkom KBC-u umrla je 81-godišnja Đakovčanka, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrla pacijentica iz Đakova uz covid-19 bolovala je od više kroničnih bolesti.

Od 14 novozaraženih osoba 11 ih je s osječkog područja, dvije s područja Đakova i jedna s područja Našica, a uglavnom je riječ o osobama mlađih dobnih skupina koje su simptome zaraze dobile nakon povratka s ljetovanja.

U Stožeru kažu da su u osječkom KBC-u trenutno hospitalizirana 23 zaražena pacijenta, od kojih su tri na respiratoru.

Napominju da su od pojave epidemije na području ove županije od koronavirusa do sada ukupno oboljele 662 osobe, od kojih su 33 zaražene tijekom ovoga tjedna.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 35 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 182 osobe.

Policija u zadnja 24 sata nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 15 samoinicijativnih provjera sve su osobe zatečene na prijavljenoj adresi, navodi Stožer.

Inspektori i službenici civilne zaštite konstantno nadziru provođenja propisanih epidemioloških mjera, a tijekom vikenda, najavljuju, posebnu pozornost stavit će na javna okupljanja, svadbene svečanosti, vjerska okupljanja i noćne klubove.

(Hina) xivuc ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙