FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedinstveni Blues kamp od 21. do 23. kolovoza u Čigoču

Autor: Zdravko Strižić

SISAK, 13. kolovoza 2020. (Hina) - Šesti Blues kamp, koji će se od 21 do 23. kolovoza održati u Čigoču, europskom selu roda, na jedinstveni će način povezati glazbu, prirodu Parka prirode Lonjsko polje te kulturnu i povijesnu baštinu.

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji u Hrvatskoj i Europi, koja će povezati mlade glazbenike i domaće već afirmirane, vodeće glazbenike kao mentore i predavače.

Iako zbog koronakrize kamp ove godine neće imati međunarodno obilježje, izuzev gostiju iz BiH, svojim će radionicama i koncertima obogatiti kulturnu i turističku ponudu na području Lonjskog polja.

Brojni gosti u večernjim koncertima

Kako je na konferenciji za novinare, održanoj na riječnom brodu "Juran i Sofija", rekao organizator i direktor sisačke Poprock škole Miroslav Dimić, uz dvadesetak redovnih polaznika kampa očekuju se i brojni gosti koji će sudjelovati u večernjim koncertima.

Dimić je podsjetio da su u ranijim kampovima sudjelovali vrhunski glazbenici iz Hrvatske i regije, pa čak i iz SAD-a.

Polaznici su, osim iz Hrvatske, dolazili iz Bugarske, Norveške, Španjolske, Njemačke, Srbije, Slovenije i drugih zemalja.

Među predavačima je bio i Jay Sielemana, dugogodišnji predsjednik i izvršni direktor Blues Fundation iz SAD-a, koji je vrlo aktivno sudjelovao u radu kampa i proglasio ga jedinstvenim u Europi.

Kao predavači se na ovogodišnjem kampu očekuju Vedran Žank, Vedran Božić, Adonis Kuduzović, Dejan Nikolić, Tomislav Goluban, Marko Duvnjak, Ante Janković i drugi. 

Svake će večeri na terasi restorana "Tradicije Čigoč" koji će biti i domaćin kampa, nastupiti poznat blues sastavi, što će biti posebna atrakcija za sudionike kampa, ali i druge goste.

Uz koncerte predviđene i radionice te sportske aktivnosti

Osim glazbenih, predviđene su i druge radionice, poput likovnih i kiparskih, te sportske aktivnosti. Posebno će, kako je najavljeno, biti zanimljivi zajednički nastupi mentora i učenika.

Zadovoljstvo sudjelovanjem u tom projektu izrazili su nagrađivani umjetnik Adonis Kuduzović, jedan od utemeljitelja Hrvatske glazbene unije, te blues glazbenik Tomislav Goluban. Kako su naglasili, blues predstavlja temelj svake glazbe i mnogi od ranijih polaznika su već afirmirani glazbenici.

Inače, Blues kamp je za svoja ranija izdanja već dobio brojna domaće i međunarodna priznanja. Lani je kamp u Memphisu, kolijevci svjetskog bluesa, od krovne svjetske udruge Blues Fondation dobio i najveće moguće priznanje Keeping The Blues Alive.

Sisačka Poprock škola, kao organizator kampa, dobila je od Ministarstva turizma posebno priznanje, povelju Brončani suncokret turizma za inovativnost kulturne i turističke ponude u ruralnim područjima.

Da ova manifestacija mnogo znači i za proširenje turističke ponude, potvrdile su direktorica sisačke Turističke zajednice Mirjana Lahovsy Žličarić i rukovoditeljica Odsjeka promidžbe i sustava posjećivanja Javne ustanove Park prirode Helena Radić Bosanac.

Bosanac je ujedno pozvala posjetitelje da u vrijeme kampa posjete Sisak gdje se mogu provesti riječnim brodom, a tlom Čigoč i Lonjsko polje.

(Hina) xzsis ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙