FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu jedna novozaražena osoba

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 11. kolovoza 2020. (Hina) - U Karlovačkoj županiji  novozaraženi koronavirusom je muškarac srednje životne dobi  iz okolice  Karlovca, dok su u samoizolaciji 54 osobe, 14 više nego dan ranije, a 13 od njih su bliski kontakti ranije oboljeloga iz Rečice kod Karlovca, no svi su testirani i negativni su na virus.

Na pitanje Hine je li poznat izvor zaraze mladića iz Rečice, posebno zato jer se zna da je 4. kolovoza bio na svadbi u Jastrebarskom, županijski Zavod za javno zdravstvo (ZJZ) odgovorio je kako izvor zaraze, prema svim raspoloživim podacima, nije bilo moguće utvrditi.

 Zavod je dodao kako i dalje nema dojava o novooboljelima povezanim s tim mladićem. “Što se tiče ocjene epidemiološke situacije u svezi oboljele osobe, smatramo da je situacija stavljena pod kontrolu i za sada je zadovoljavajuća, te i dalje pozorno pratimo razvoj situacije, kako bi se mogle poduzeti nove epidemiološke mjere ako se za to ukaže potreba”, napomenuo je ZJZ Karlovačke županije.

Inspekcija Stožera Civilne zaštite pregledala je tijekom ponedjeljka osam ugostiteljskih objekata, tržnicu, po tri pekarnice i knjižare, te su izdana tri upozorenja za nepridržavanje propisanih mjera protiv širenja zaraze.

U četiri od navedenih nadzora inspekcija je obavljena na prijavu građana.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙