FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor objavio epidemiološke mjere za predstavnike medija

Autor: Marija Udiljak

ZAGREB, 17. srpnja 2020. (Hina) - Hrvatski sabor, čiji se 10. saziv konstituira u srijedu, 22. srpnja, objavio je epidemiološke mjere kojih se od toga dana moraju pridržavati predstavnici medija.

 U Sabor će moći ući isključivo stalno akreditirani saborski izvjestitelji, snimatelji i fotografi, svi su dužni poštivati fizički razmak i obavezno nositi  zaštitne maske.

„S obzirom na posebne uvjete rada, molimo uredništva svih medijskih kuća da sukladno tomu planiraju novinarske i snimateljske ekipe. Hrvatski sabor ne može preuzeti odgovornost za nepoštivanje propisanih zaštitnih mjera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa“, navode iz Sabora i preporučuju da se rad Sabora prati putem televizijskog i internetskog prijenosa uživo.

 Prijenos sjednice uživo osiguran je na Saborskoj TV, 4. programu HTV-a, putem saborskih mrežnih stranica (video i audio: https://sabor.hr/hr) i saborskog YouTube kanala  (https://www.youtube.com/channel/UCZPtjvmbCqm2Wbl2FCsXb4Q).

 U slučaju potrebe, redakcije se mole da u Sabor pošalju maksimalno jednog stalno akreditiranog izvjestitelja, navode iz Sabora.

 Svakog dana zasjedanja početak sjednice u Sabornici moći će snimiti sve TV kuće (po jedan snimatelj), te po jedan stalno akreditirani fotograf svih fotoagencija (FaH, Pixsell, Cropix).

 Mjere zaštite od zaraze koronavirusom u Saboru su se primjenjivale i ovoga proljeća, a uključivale su i pool za izjave i tiskovne konferencije u dvorani Ivana Kukuljevića u prizemlju zgrade.

 Tako će biti i od srijede, HTV će imati jedinu fiksnu poziciju u toj dvorani, uz po jednog stalno akreditiranog novinara ostalih medijskih kuća i uz poštivanje propisanog fizičkog razmaka.

 Novinari će u svojoj sobi u prizemlju moći boraviti isključivo uz poštivanje fizičkog razmaka, odnosno poštivanje uputa i zaštitnih mjera kriznog Stožera za civilnu zaštitu i HZJZ-a, naglašavaju iz Sabora.

 Kao i ranije, napitci i hrana (lunch paket), moći će se naručiti na šanku u saborskom kafiću, a konzumirati isključivo u novinarskoj sobi.

Protuepidemijske mjere i za zastupnike

Općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pri ulasku u Sabor morat će se pridržavati i zastupnici.

 Na to im je, u pozivu za sjednicu, pozornost skrenuo predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Maske za lice i dezinfekcijsko sredstvo bit će Vam na raspolaganju na ulazu u Sabor i ispred Sabornice, uputio je zastupnike.

(Hina) xum ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙