FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Koronavirusom zaražena jedna osoba

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 6. srpnja 2020. (Hina) - U posljednja 24 sata na području Varaždinske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o ženi srednjih godina koja ne pokazuje simptome bolesti, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

 

Ona je bliski je kontakt prethodno zaražene osobe, također s područja Varaždinske županije.

Kako se radi o asimptomatskoj bolesnici, iz Stožera ističu da neće biti hospitalizirana, već će biti izolirana kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa Opće bolnice Varaždin.

Na području Varaždinke županije 26 osoba pod mjerom je samoizolacije, a službenici varaždinske Policijske uprave kontinuirano provjeravaju poštuju li se te mjere.

Trenutno su tri aktivna slučaja zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji, a dodatno se pripisuju još tri zaražene osobe koje nisu testirane u Varaždinu i tamo se zdravstveno ne prate te se vode samo statistički.

Načelnik županijskog Stožera Robert Vugrin u priopćenju je podsjetio da je s današnjim danom s radom započela COVID-19 ambulanta koja će raditi dva puta tjedno i to ponedjeljkom i četvrtkom od 17 do 19 sati.

(Hina) xskal ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙