FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji

Autor: Marijan Vrkljan

SLAVONSKI BROD, 6. srpnja 2020. (Hina) - Pet je novozaraženih koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji, potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite ravnatelj županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković.

Trenutačno je 78 osoba s područja Brodsko-posavske županije pozitivno na koronavirus.

"Epidemiološka situacija postaje još složenija, sad se već bilježe prvi pozitivni kontakti osoba koje su bile na privatnom okupljanju. S tog događaja dosad imamo već 33-34 osobe na razini Hrvatske koje su pozitivne", rekao je Cvitković.  Riječ je o svadbi koja nije održana u Brodsko-posavskoj županiji.     

U ovoj županiji 328 osoba je u samoizolaciji, a Cvitković je potvrdio da među njima i  60  zdravstvenih djelatnika. 

Ravnatelj novogradiške bolnice Josip Kolodziej je rekao da na području koje gravitira Novoj Gradiški nema nijedan zdravstveni djelatnik u samoizolaciji. Na tom je području bilo nekoliko pozitivnih slučajeva osoba koje rade u javnim ustanovama te je zbog njihovih kontakata bio povećan broj uzetih uzoraka za analizu, što u konačnici usporava proces dobivanja rezultata.

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Stjepan Bošnjaković najavio je danas kako će od četvrtka u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški u zasebnim kontejnerima ponovno otvoriti "COVID ambulante".

Bošnjaković je istaknuo da će Županijski stožer, kako bi se stanje s držalo pod kontrolom, od Nacionalnog stožera zatražiti suglasnost za zabranu određenih skupova.

"Ne najavljujemo sada zabranu javnog okupljanja, ali to je mogućnost. Moramo voditi brigu o pravnom aspektu problema jer Županijski stožer ne može donositi odluke koje bi derogirale odluke Nacionalnog stožera. Ova mogućnost odnositi će se i na javna i na privatna okupljanja", rekao je Bošnjaković.

(Hina) xmvrk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙